Julebord kan være så mangt, enten det er en slags kick-off for julen, eller bare en god anledning til å skape en hyggelig stund med venner og nære – eller med gode kolleger.
Sentralkjøkkensjef hos Akershusgruppen, Jonathan Janhed, sier de har restauranter for enhver anledning og smak. Men for deg som ønsker et julebord med skikkelig julestemning – og julemat på menyen – har han plukket ut fire steder som passer perfekt.
– Her får du alt fra tradisjonell ribbe og lutefisk til moderne vrier på julemat, kombinert med noe godt i glasset, sier Jonathan.
Mer om dem under oversikten:
– Kullt er grillrestauranten vår, som er basert rundt den store kullgrillen. Der finnes det også shuffleboards og spill, for de som vil piffe opp kvelden med en morsom aktivitet.
–
Café Skansen
på idylliske Christiania Torv er tradisjonsrik og klassisk, med varm og lun atmosfære. Her er menyen basert på moderne skandinavisk mat, med fokus på lokale og kortreiste varer.
–
Jarmann
er gastropuben vår på Aker Brygge. Du kan si det er en typisk gastropub, med stort fokus på mat og drikke, vinklet mot Skandinavia. Med hyggelig og uformell stemning kan man virkelig slappe av og senke skuldrene i godt lag.
–
Amundsen Bryggeri & Spiseri, også gastropub, med eget mikrobryggeri i lokalet. Her er stilen mer britisk. Tenk pubmat og snacksretter, men på høyt nivå!
Utvalget er altså bredt og godt, uansett hva du ønsker å få ut av julesammenkomsten. Både de med sans for det tradisjonelle, og de som søker litt andre smaker i julematen, sier Jonathan.
– Er det tradisjonell julemat og -stemning du søker, er Skansen et ypperlig valg. Her er det veldig tradisjonelt, på en god måte. Amundsen er også en god kandidat! Amundsen kjører klassisk og tradisjonsrettet julemat, med pinnekjøtt, ribbe og juletallerken. Straight jul, slik som mor lager det! Begge stedene serverer lutefisk, juletallerken og hele pakken. Hos Amundsen kan man også få gode brygg laget på stedet.
– Kullt serverer ikke så mye tradisjonell julemat, men man får dekket det behovet her også. De har blant annet en ribbe som er ganske klassisk, men samtidig med en egen tvist. Det er lett gjenkjennelig julemat, men med grill-preget. Noe som sikkert er en bonus for mange! Og man får rødkål og alt annet man forbinder med jul, så det blir definitivt julestemning i ganen her også.
– Jarmann har også ribbe, men serverer den med litt annet tilbehør enn det rent tradisjonelle, som savoykål, svisker og diverse. En litt egen twist her også, altså, som garantert vil falle i smak for mange. For det er fortsatt ribbe, med de fleste smakene man forbinder med det, bare litt annerledes. En vinn-vinn situasjon, mener jeg!
Noen personlig favoritt blant stedene, greier ikke sentralkjøkkensjefen å velge ut.
– Den blir for vanskelig. Stedene er ganske spredte og forskjellige, og er i grunnen ikke steder som konkurrerer med hverandre. Det blir mer etter smak og behag, og hva man er ute etter den ettermiddagen eller kvelden. Du kan si det er en favoritt for hver anledning!
Skansen og Amundsen er vel de som er mest like. Her er det selve atmosfæren som skiller mest. Amundsen byr på litt mer bryggeri- og pubstemning, med fokus på øl og den slags. Det alle har til felles, er god stemning og alle elementer som skal til for å lage en fin stund med nære og kjente.
Man har altså alle muligheter til å finne et sted som serverer det man har lyst på, konkluderer Akershusgruppens sentralkjøkkensjef. Enten det er tradisjonell julemat som frister, eller man ønsker en liten vri på den – eller faktisk vil ha noe helt annet enn julemat.
– Folk er forskjellige, også når det kommer til julemat. Det ser man også hos restaurantene når høytiden nærmer seg. Jeg føler det er litt enten eller – de eventyrlystne vil kanskje ha noe helt annet, mens de som vil ha det velkjente vil ha det helt tradisjonelt. Går man ut for å spise julemat, så er det julemat man vil ha, kan du si. Samtidig merker man at enkelte har spist julemat nok ganger, og vil ha noe annet eller en spennende vri på julerettene.
Samler man en gjeng for en hyggelig stund, vil man gjerne få representanter fra «begge sider». Det er slett ikke noe problem, understreker Jonathan.
– De fleste setter jo pris på god julestemning og -mat, men selv om man skulle ønske noe helt annet, vil ikke det være noe problem. Alle restaurantene har jo annen deilig mat på meny også, så det finnes gode løsninger uansett!
Salgsleder
+47 482 61 270
Kontakt
Fyll ut din e-post eller telefonnummer, så hører du raskt fra oss!
Så hyggelig at du tar kontakt.
Vi kommer tilbake til deg veldig snart!
Oops, her var det noe rusk i maskineriet. Prøv gjerne igjen eller ring oss på telefonen.
Les mer
Kontakt oss
Besøksadresse