Vår historie

Slik ble vi Akershusgruppen

Akershusgruppens tre eiere; Ole, Børre og Tom Erik begynner i serveringsbransjen i ung alder og opparbeider seg en solid bransjeerfaring. De har kjent hverandre og jobbet sammen siden 1980-tallet. 


I 2007 blir Tom Erik, Ole og Børre enige om å slå seg sammen og danner da Akershusgruppen. De har alle tre med seg ulike steder inn i gruppen - deriblant Hannibals Hybel, Beer Palace, Underbar og Pasta Basta.

  • Les mer

    Selv om stedene har ulike konsepter er det en fellesnevner; det er folkelige konsepter. «Det skal være steder for folk flest». 


    I 2008 etablerer de sitt første felles prosjekt; Cafe Skansen og i 2010 starter de opp sommerrestauranten Pappabuene, som ligger på Rådhusbrygga. 


    Guttene tar etter hvert til seg gastropub-konseptet, og i februar 2011, under selveste Ski-VM, åpner Amundsen Bryggeri og Spiseri i borggården til Rådhuset. Inne i lokalene til Amundsen Bryggeri & Spiseri åpner det i tillegg et lite håndverksbryggeri.  


    Høsten 2013 ser enda en ny gastropub dagens lys; Nydalen Bryggeri og Spiseri. Lokalene er store nok til å romme både en restaurant over to etasjer og et mikrobryggeri - suksessen med håndverksbrygg fortsetter.


    Eierne har nå tatt en tydelig posisjon i markedet med sine gastropub-konsepter. 


    Etter en omfattende renovering på Aker Brygge i 2014 blir Hannibals Hybel omgjort til Jarmann Gastropub, og Burger Joint åpner i Holmens gate, vegg i vegg med Underbar og Beer Palace.


    I februar 2015 får Akershusgruppen et nytt medlem: Royal Gastropub på Østbanehallen, som blir en stor suksess. 


    På nyåret 2017 kjøper Akershusgruppen veletablerte Brasserie Hansken og befester med det sin posisjon på Christiania Torv. I mars, samme året, åpner grillrestauranten Kullt. Kullt er Akershusgruppens nye satsning med fokus på større selskap og stor spillavdeling med shuffleboards, dart, flipperspill og biljard.  


    I oktober 2019 åpnet Hasle Linie Gastropub på Hasle. Vi har tatt med oss gode erfaringer fra Nydalen og har etablert en nabolagsrestaurant med vellaget mat, god drikke, spill og moro.


    I mai 2021 åpner I Baren i Operagata. Navnet kommer fra et maleri av Edvard Munch, siden nærmeste nabo er det nyåpnede museet i Oslobukta. I Baren serverer gastropub mat med fokus på sjømat og råvarer etter sesong.


    I januar 2022 blir  de tre søskene Alice, Davide og Luca og deres restaurant Mamma Pizza en del av familien. Deres allerede etablerte restaurant i Dronningens gate har fått flere utnevnelser, blant annet Oslos beste pizza. Sammen åpner vi også en ny avdeling på Vika; samme fantastiske konseptet men med en sjømatvri.


    Vinteren 2022 åpner også Hovedbanen Spiseri, rett ved siden av inngangen til Oslo S. Hovedbanen er en koselig møteplass for reisende og besøkende i sentrale Oslo.


    I januar 2023 ble Fiskeriet på Youngstorget en del av Akershusgruppen. Fiskeriet er vel kjent for sin koselige restaurant med kontinentalt preg, og en fiskedisk som bugner over av delikatesser fra havet.


    Akershusgruppen vokser stadig, og i dag favner vi 17 serveringssteder med individuelle konsepter. Vi er utrolig stolte over mangfolden i gruppen, og gleder oss til fortsettelsen!

Våre ansatte

Møt teamet

Hovedkontoret

Salg og booking

Share by: